Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 402

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2202 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 21%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 400.0 gram 97%
Torrt vitt vin 0.5 dl 2%
Vatten 1.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Strösocker 0%
Kockskolan:
Värma i vattenbad > Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
Om ljusa såser > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Om vinsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Smält choklad i vattenbadskastrull (läs mer, klicka på > Koka i vattenbad).
- Koka upp vin, vatten och fond i en kastrull. Låt koka några minuter.
- Tag av från plattan och häll i chokladen under vispning. Smaka av med salt, peppar och socker. Värm på inför servering.
Kockens kommentar
Chokladsås till fisk? Låter det vansinnigt? Ja, men snarare vansinnigt gott! Prova. Vattenbad = liten kastrull stående i större med vatten.
Passar till
Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser
Liknande recept som Enkel chokladsås till fisk
-
Velouté, ljus grundsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce supręme, superb ljus gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel gräddsås
Tid: 8 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce vin blanc ā glacer, ljus veloutésås passande till fisk i ugn
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Larent Nadiras
-
Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce normande, krämig ljus sås till fisk, skaldjur och komage
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce ā la orange, apelsinsås
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bigarade Sauce, lyxig apelsinsås till anka
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Bercy, ljus vitvinssås till kött eller fisk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan