Enkel chokladsås till fisk

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel chokladsås till fisk

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Mörk choklad

400.0 

gram

Torrt vitt vin

0.5 

dl

Vatten

1.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Strösocker

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Värma i vattenbad >

 

 

Vattenbadskastrull >

 

 

Om ljusa såser >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Om vinsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 402

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2202 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 21%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 137 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 400.0 gram 97%

Torrt vitt vin 0.5 dl 2%

Vatten 1.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Strösocker 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Värma i vattenbad > Äts ej

Vattenbadskastrull > Äts ej

Om ljusa såser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Om vinsåser > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Smält choklad i vattenbadskastrull (läs mer, klicka på > Koka i vattenbad). 
  2. Koka upp vin, vatten och fond i en kastrull. Låt koka några minuter.
  3. Tag av från plattan och häll i chokladen under vispning. Smaka av med salt, peppar och socker. Värm på inför servering.

Kockens kommentar

Chokladsås till fisk? Låter det vansinnigt? Ja, men snarare vansinnigt gott! Prova. Vattenbad = liten kastrull stående i större med vatten.

Passar till

Piggvar

Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser

Liknande recept som Enkel chokladsås till fisk