Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Puylinser torkade

200.0 

gram

Morot

0.5 

styck

Gul lök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Späck

35.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Persilja

1.0 

kruka

 

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 330

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:

Puylinser torkade 200.0 gram 49%

Morot 0.5 styck 1%

Gul lök 0.5 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Späck 35.0 gram 20%

Vatten 3.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 3%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Persilja 1.0 kruka 1%

 

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Smör normalsaltat 3.0 msk 22%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skiva morot, lök och vitlök.
  2. Lägg linser, morot, lök, vitlök, späck, fond, vatten och timjan i en kastrull. Koka upp och låt koka svagt i 7 minuter. Klipp i persilja och koka i ytterligare 3 minuter.
  3. Tag av kastrullen från värmen. Sila av hälften av spadet. Häll resten i en matberedare (eller använd mixerstav) och mixa till slät puré.
  4. Smaka av med vinäger, smör, salt och peppar. Värm eventuellt på purén före servering om den har kallnat.

Kockens kommentar

Passar både till kött och fisk.

Passar till

Piggvar

Fler recept inom Grön mousse, puré, paté

Liknande recept som Linspuré