Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 330

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Puylinser torkade 200.0 gram 49%
Morot 0.5 styck 1%
Gul lök 0.5 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Späck 35.0 gram 20%
Vatten 3.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 3%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Persilja 1.0 kruka 1%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 3.0 msk 22%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva morot, lök och vitlök.
- Lägg linser, morot, lök, vitlök, späck, fond, vatten och timjan i en kastrull. Koka upp och låt koka svagt i 7 minuter. Klipp i persilja och koka i ytterligare 3 minuter.
- Tag av kastrullen från värmen. Sila av hälften av spadet. Häll resten i en matberedare (eller använd mixerstav) och mixa till slät puré.
- Smaka av med vinäger, smör, salt och peppar. Värm eventuellt på purén före servering om den har kallnat.
Kockens kommentar
Passar både till kött och fisk.
Passar till
Fler recept inom Grön mousse, puré, paté
Liknande recept som Linspuré
-
Ärtpurépuck, cylinder
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Blomkålspaté (tillbehör)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mushy peas, grön ärtpuré
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Puylinspuré (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamptimbal (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kikärtsröra med tomat (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oliv- och aubergineröra
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sparrissufflé, grönsakssufflé
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Orientalisk linsröra (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan