Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 101

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödlök 1.0 styck 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Spiskummin mald 2.0 tsk 1%
Röda linser torkade 3.0 dl 72%
Vatten 6.0 dl 0%
Olivolja 2.0 msk 19%
Bladpersilja 1.0 knippe 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Om linser > Äts ej
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala rödlök och vitlök. Grovhacka.
- Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Lägg i lök, spiskummin och linser. Fräs någon minut.
- Tillsätt vatten. Låt koka utan lock i cirka 10 minuter. Dra åt sidan och låt svalna.
- Grovhacka bladpersiljan. Blanda detta med linsröran. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt.
Fler recept inom Grön mousse, puré, paté
Liknande recept som Orientalisk linsröra (tillbehör)
-
Ärtpurépuck, cylinder
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Blomkålspaté (tillbehör)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mushy peas, grön ärtpuré
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Puylinspuré (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamptimbal (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kikärtsröra med tomat (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oliv- och aubergineröra
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sparrissufflé, grönsakssufflé
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Orientalisk linsröra (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan