Ärtpurépuck, cylinder

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ärtpurépuck, cylinder

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gröna ärter frysta

600.0 

gram

Citronjuice

4.0 

msk

Vispgrädde

3.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Muskot riven

 

 

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1576 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 248 gram)

Ingredienser

Visa:

Gröna ärter frysta 600.0 gram 26%

Citronjuice 4.0 msk 1%

Vispgrädde 3.0 dl 69%

Ägg 1.0 styck 4%

Muskot riven 0%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag av den från plattan. Lägg i ärterna och låt ligga i cirka 5 minuter.
  2. Vispa grädde till ett hårt skum.
  3. Lägg ärtor och citronjuice i en matberedare och kör till fin puré, eller använd mixer. Tillsätt ägg under mixningen och smaka av med kryddor.
  4. Sluta mixa och blanda försiktigt ner grädden i purén.
  5. Placera ut ringformar på tallrikar. Fyll ringarna med puré och ställ in i kylskåpet i minst 1 timme.
  6. Ta ut purén. Ta av ringarna försiktigt.
    Garnera gärna med en persiljekvist.

Passar t.ex. till

Glaserad ankbröst

Fler recept inom Grön mousse, puré, paté

Liknande recept som Ärtpurépuck, cylinder