Blomkålspaté (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blomkålspaté (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Gelatinblad

3.0 

styck

Äggvita

1.0 

styck

Vispgrädde

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

Matfett till ugnsform

 

 

Rosmarin till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om paté >

 

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 1

Recept: 763 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 241 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 25%

Gelatinblad 3.0 styck 2%

Äggvita 1.0 styck 2%

Vispgrädde 1.5 dl 71%

Salt och peppar 0%

Matfett till ugnsform 0%

Rosmarin till garnering %

 

Kockskolan:

Om paté > Äts ej

Så kokas grönsaker > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Dela blomkålen i buketter och skär stocken i bitar. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 150ºC.
  4. Kör blomkål, äggvita, vispgrädde, salt, peppar och gelatinblad i en matberedare till jämn smet. 
  5. Smöra ugnsfasta portionsringar och ställ dem på en ugnsplåt med hög kant. Fyll ringarna med smet. Fyll plåten med vatten. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna. Ställ in formarna i kylskåp 30 minuter eller mer för att stelna.
  7. Ta ut och lägg upp på tallrikar. Garnera gärna med en kvist rosmarin.

Fler recept inom Grön mousse, puré, paté

Liknande recept som Blomkålspaté (tillbehör)