Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 79
 
    
                Kcal / portion: 191
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 763 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 25%
Gelatinblad 3.0 styck 2%
Äggvita 1.0 styck 2%
Vispgrädde 1.5 dl 71%
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Dela blomkålen i buketter och skär stocken i bitar. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. 
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Kör blomkål, äggvita, vispgrädde, salt, peppar och gelatinblad i en matberedare till jämn smet. 
- Smöra ugnsfasta portionsringar och ställ dem på en ugnsplåt med hög kant. Fyll ringarna med smet. Fyll plåten med vatten. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Ställ in formarna i kylskåp 30 minuter eller mer för att stelna.
- Ta ut och lägg upp på tallrikar. Garnera gärna med en kvist rosmarin.
Fler recept inom Grön mousse, puré, paté
Liknande recept som Blomkålspaté (tillbehör)
- 
                
                    Ärtpurépuck, cylinderTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Blomkålspaté (tillbehör)Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Mushy peas, grön ärtpuréTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Puylinspuré (tillbehör)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Grön ärtpesto (tillbehör)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Svamptimbal (tillbehör)Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kikärtsröra med tomat (tillbehör)Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Oliv- och aubergineröraTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Sparrissufflé, grönsakssuffléTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: 
- 
                
                    Orientalisk linsröra (tillbehör)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              