Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Svamptimbal (tillbehör)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 211
Kcal / portion: 170
GBR (GI) / port: 0
Recept: 679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Svamp 150.0 gram 6%
Vispgrädde 1.5 dl 80%
Ägg 1.0 styck 9%
Schalottenlök 1.0 styck 3%
Ramekinform 2 dl > 4.0 styck Äts ej
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Så kokas ägg > Äts ej
Om timbal > Äts ej
Platå (traktörpanna) > Äts ej
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen till 150ºC.
- Rensa och finhacka lök och svamp.
- Stek svampen i torr panna tills ingen vätska längre sipprar ut i pannan. Tillsätt smör och lök, fräs det på medelvärme i cirka 5 minuter utan att bränna.
- Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll över i bunke.
- Tillsätt ägg. Mixa lätt med mixerstav. Är ingredienserna mycket finskurna, kan man handvispa i stället.
- Smöra 4 små ugnsfasta formar. Fördela smeten i formarna.
- Ställ formarna på en djup ugnsplåt. Fyll på 2 centimeter vatten på plåten. Kan också kokas under lock i en platå eller gryta med lite vatten. Läs mer > Så kokas ägg.
- Tillagas tills smeten precis har stelnat. Det kan ta 10-20 minuter beroende på hur tjock smeten är.
- Ta ut och lägg upp. Serveras varm.
Kockens kommentar
Att tillaga i små formar kallas cocotte (sv. kokott). Ingår ägg talar om "Oeuf en cocotte". Läs mer > Så kokas ägg.Alternativ
Fler recept inom Grön mousse, puré, paté
Liknande recept som Svamptimbal (tillbehör)
-
Ärtpurépuck, cylinder
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Blomkålspaté (tillbehör)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mushy peas, grön ärtpuré
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Puylinspuré (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamptimbal (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kikärtsröra med tomat (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oliv- och aubergineröra
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sparrissufflé, grönsakssufflé
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Orientalisk linsröra (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan