Puylinspuré (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Puylinspuré (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Puylinser torkade

200.0 

gram

Citronskal

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Koriander färsk

25.0 

gram

Tamarisoja }

4.0 

msk

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Rödbetsgroddar

15.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

Om chilipasta >

 

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 182 gram)

Ingredienser

Visa:

Puylinser torkade 200.0 gram 45%

Citronskal 1.0 styck 0%

Olivolja 1.0 dl 51%

Koriander färsk 25.0 gram 0%

Tamarisoja } 4.0 msk 3%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

Rödbetsgroddar 15.0 gram 0%

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

Om chilipasta > %

Så kokas grönsaker > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka linserna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter (se förpackning). Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Riv gult skal på citronen.
  3. Häll linserna och övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt även det rivna citronskalet. Mixa till en grov massa med en mixerstav eller i matberedare. Späd med lite vatten om dippen är för tjock.
  4. Lägg upp. Dekorera med rödbetsgroddar.

Kockens kommentar

Puylinser har franskt ursprung och anses av många som de finaste. De används och tillreds på samma sätt som bruna linser. Andra linser kan användas som alternativ. Linspurén passar till allehanda mat, gärna till fisk. Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas.

Passar till

Hälleflundra

Fler recept inom Grön mousse, puré, paté

Liknande recept som Puylinspuré (tillbehör)