Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 75
 
    
                Kcal / portion: 152
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Aubergine 2.0 styck 24%
Olivolja 0.5 dl 62%
Timjan 1.0 msk 0%
Schalottenlök finhackad 1.0 msk 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Oliver svarta avrunna 50.0 gram 12%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter. 
- Hacka oliver vitlök och schalottenlök. Sautera (fräs) lök och oliver i olivolja.
- Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Tillsätt timjan. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
Fler recept inom Grön mousse, puré, paté
Liknande recept som Oliv- och aubergineröra
- 
                
                    Ärtpurépuck, cylinderTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Blomkålspaté (tillbehör)Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Mushy peas, grön ärtpuréTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Puylinspuré (tillbehör)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Grön ärtpesto (tillbehör)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Svamptimbal (tillbehör)Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kikärtsröra med tomat (tillbehör)Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Oliv- och aubergineröraTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Sparrissufflé, grönsakssuffléTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: 
- 
                
                    Orientalisk linsröra (tillbehör)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              