Oliv- och aubergineröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Oliv- och aubergineröra

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Aubergine

2.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Timjan

1.0 

msk

Schalottenlök finhackad

1.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Oliver svarta avrunna

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 1

Recept: 608 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 204 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 2.0 styck 24%

Olivolja 0.5 dl 62%

Timjan 1.0 msk 0%

Schalottenlök finhackad 1.0 msk 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Oliver svarta avrunna 50.0 gram 12%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter.
  3. Hacka oliver vitlök och schalottenlök. Sautera (fräs) lök och oliver i olivolja.
  4. Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Tillsätt timjan. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.

Fler recept inom Grön mousse, puré, paté

Liknande recept som Oliv- och aubergineröra