Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 1
Recept: 608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Aubergine 2.0 styck 24%
Olivolja 0.5 dl 62%
Timjan 1.0 msk 0%
Schalottenlök finhackad 1.0 msk 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Oliver svarta avrunna 50.0 gram 12%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter.
- Hacka oliver vitlök och schalottenlök. Sautera (fräs) lök och oliver i olivolja.
- Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Tillsätt timjan. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
Fler recept inom Grön mousse, puré, paté
Liknande recept som Oliv- och aubergineröra
-
Ärtpurépuck, cylinder
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Blomkålspaté (tillbehör)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mushy peas, grön ärtpuré
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Puylinspuré (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamptimbal (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kikärtsröra med tomat (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oliv- och aubergineröra
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sparrissufflé, grönsakssufflé
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Orientalisk linsröra (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan