Crèmoli, krämig aioli

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crèmoli, krämig aioli

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 650

Kcal / portion: 626

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2503 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 72%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 96 gram)

Ingredienser

Visa:

Aioli hemlagad ¤ 3.0 dl 87%

el. färdig aioli 0%

Citron juice+fruktkött 0%

Salt och vitpeppar 0%

Creme fraiche 1.0 dl 13%

 

Kockskolan:

Om majonnässåser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Bäst är såsen gjord av hemlagad aioli. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
  2. Blanda försiktigt ner crème fraiche i aiolin.
  3. Såsen serveras kall.

Kockens kommentar

Används i stället för aioli när en mild krämig sås önskas. Passar bra till fiskrätter särskilt kalla, soppor, eller som dipmix.

Alternativ

Aioli

Citroli

Majonnäs

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Crèmoli, krämig aioli