Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 732

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2913 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 81%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Aioli hemlagad ¤ 4.0 dl 100%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Citronskal rivet 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad aioli. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
- Riv citronskal, pressa juice. Vispa ner det i såsen.
- Såsen serveras kall.
Kockens kommentar
Passar väl till fiskrätter, fisksoppor, skaldjursrätter och kalla ägg.
Alternativ
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Cïtroli, aioli med citronsmak
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan