Gösfilé med remouladesås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gösfilé med remouladesås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gösfilé

600.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Citronjuice

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Remouladsås färdig

4.0 

dl

Gräslök finhackad

1.0 

msk

el. persilja

 

 

Potatis

800.0 

gram

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2420 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 399 gram)

Ingredienser

Visa:

Gösfilé 600.0 gram 21%

el. annan vitfisk 0%

Citronjuice 2.0 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Remouladsås färdig 4.0 dl 111%

Gräslök finhackad 1.0 msk 0%

el. persilja %

Potatis 800.0 gram 22%

 

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatis. Finhacka gräslök.
  2. Häll i vatten, lagom för att täcka fisken, citronsaft och salt i en kastrull. Koka upp.
  3. Sänk till låg värme och lägg i gösfileérna och låt dem sjuda i 3-5 minuter, tills fisken är precis genomvit.
  4. Lägg upp och garnera med gräslök eller persilja.

Kockens kommentar

Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan stekas och ätas till som en delikatess. Det bruna på bilden är rom.

PASSAR TILL

Svensk remouladsås

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Gösfilé med remouladesås