Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 550

Kcal / portion: 626

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1877 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 59%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 114 gram)

Ingredienser

Visa:

Majonnäs hemlagad ¤ 2.0 dl 73%

el. färdig äkta majonnäs 0%

Creme fraiche 1.0 dl 17%

Kaviar (tub el. burk) 4.0 msk 10%

Gräslök till garnering 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om majonnässåser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Bäst är såsen gjord av hemlagad majonnäs. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
  2. Hacka gräslök.
  3. Blanda ingredienserna. Garnera med gräslök.
  4. Serveras kall till exempel till fisrätt, eller som dippsås.

Kockens kommentar

En enkel röra som passar till mycket och som lätt kan varieras. Byt ut crème fraichen mot gräddfil, eller om syrligare smak önskas, till matlagningsyoghurt. Variera med olika färska örter och kryddor.

Passar till

Sesamkolja

Majonnäs hemlagad

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Kaviarcrême