Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 232
 
    
                Kcal / portion: 917
 
    
                GBR (GI) / port: 12
Recept: 3669 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Koljafilé 600.0 gram 13%
Ägg 1.0 styck 2%
Sesamfrön 1.0 dl 10%
Ströbröd 1.0 dl 6%
Salt 0%
Matolja (majs) 1.0 dl 20%
Kaviarcréme:
Majonnäs äkta 1.0 dl 19%
Creme fraiche 0.5 dl 4%
Kaviar (tub el. burk) 2.0 msk 3%
Gräslök finhackad 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Bulgur gryn 3.0 dl 23%
Vatten 6.0 dl Äts ej
Kockskolan:
Så steks fisk > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Kaviarcème: Hacka gräslök, spar lite till garnering. Blanda ingredienserna och ställ i kylskåp. 
- Filéa kolja. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik. Blanda ströbröd, sesamfrön och salt på en tallrik. Doppa fiskfiléerna i äggsmeten och vänd dem i paneringen på tallriken. Låt vila en stund.
- Koka upp vatten. Lägg i bulgur. Låt koka enligt anvisning på förpackning på svag värme i cirka 10-12 minuter. Tag av från plattan och låt vila 5 minuter. Smaka av med salt.
- Hetta upp matolja i panna på medelhög värme och stek fisken i 2-3 minuter på var sida tills gyllenbrun färg.
- Lägg upp fisk, bulgur och kaviarcrème. Garnera med gräslök.
Kockens kommentar
Koljan kan bytas ut mot annan vitfisk t.ex. torsk.
Alternativ
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Sesamkolja med kaviarcrème och bulgur
- 
                
                    Klassisk pannfiskTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Stekt abborreTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Axels ostpanerade abborrfavoritTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Skärvassaabborre i gräddsåsTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Stekt salt sill med löksåsTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smörTid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki 
- 
                
                    Grönpanerad gösTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Rödpanerad gösTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Gösbiff med lökkompottTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmosTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              