Venice Punch
Denna friska persikosmakande dryck har skapats på restarang Marie Laveau i Stockholm.
Ingredienser
Persikovodka 3.0 cl
Persikolikör 2.0 cl
Persikopuré 4.0 msk
Citronjuice 3.0 cl
Sockerlag 50/50 2.0 cl
Champagne 15.0 cl
Tillbehör:
Skapat av
Marie Laveau
Tillagning
- Fyll ett koniskt higballglas till 2/3-delar med krossad is.
- Fyll på med alla ingredienser utom champagne. Rör om försiktigt.
- Toppa med champagne.
Garnera med apelsinskal.
Kockens kommentar
Venice = välkänd stad i nordöstra Italien.
Punch = snyting, slag.
Vän av ordning undrar därför, vad gjorde konstruktören av denna drink i Venice?
Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar
Liknande recept som Venice Punch
-
The Royal Wedding Cocktail
En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.
-
Kir Royal & Kir Imperial
Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?
Royal = med svart vinbärslikör.
Imperial = med hallonlikör. -
My Maj Bellini
En gulgrön variant av originalet Bellini.
Passande på "aftnar"? -
Champagne Cocktail
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.
-
Pearfect Punch
Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.
-
Scropino
En söt-sur läskande välkomstdrink.
-
Jordgubbsscropino
En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.
-
Grapewine punch
Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.
-
Blackberry Beast
Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.
-
Blue Velvet
Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.