Kir Royal & Kir Imperial

Kir Royal & Kir Imperial

Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?

Royal = med svart vinbärslikör.
Imperial = med hallonlikör.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Kir Royal:

 

Crème de Cassis

2.0 

cl

Champagne kall

15.0 

cl

 

Kir Imperial:

 

Hallonlikör

2.0 

cl

Champagne kall

15.0 

cl

 

Tillbehör:

 

Champagneglas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Kir Royal:

Crème de Cassis 2.0 cl

Champagne kall 15.0 cl

Kir Imperial:

Hallonlikör 2.0 cl

Champagne kall 15.0 cl

Tillbehör:

Champagneglas >

Bild saknas
Skapat av
Cat Bar

Tillagning

  1. Häll likör i botten på ett champagneglas.

  2. Fyll på med torr, kall champagne
    (eller moussernade vin).

Hälls likören först i glaset och vinet ovanpå blir drinken jämt färgad. Börjar man i stället med vinet och sedan likören ovanpå, blir drinken mer skiktad.

Kockens kommentar

En Kir Royale blandas med torr champagne eller mousserande vin, medan en Kir blandas med torrt vin och någon smaksättare t.ex. svart vinbärslikör.

Kir skapades ursprungligen av franska bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart. Uppkallad efter Felix Kir, borgmästare i staden Dijon i Frankrike.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar

Liknande recept som Kir Royal & Kir Imperial

  • Recept på The Royal Wedding Cocktail

    The Royal Wedding Cocktail

    En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.

  • Recept på Kir Royal & Kir Imperial

    Kir Royal & Kir Imperial

    Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?

    Royal = med svart vinbärslikör.
    Imperial = med hallonlikör.

  • Recept på My Maj Bellini

    My Maj Bellini

    En gulgrön variant av originalet Bellini.
    Passande på "aftnar"?

  • Recept på Champagne Cocktail

    Champagne Cocktail

    "Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.

  • Recept på Pearfect Punch

    Pearfect Punch

    Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.

  • Recept på Scropino

    Scropino

    En söt-sur läskande välkomstdrink.

  • Recept på Jordgubbsscropino

    Jordgubbsscropino

    En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.

  • Recept på Grapewine punch

    Grapewine punch

    Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.

  • Recept på Blackberry Beast

    Blackberry Beast

    Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.

  • Recept på Blue Velvet

    Blue Velvet

    Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.