
Champagne Cocktail
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.
Ingredienser
Champagne kall 20.0 cl
Konjak/brandy 2.0 cl
Angostura Bitter 2.0 droppar
Bitsocker lättsmält 1.0 styck
Tillbehör:
![]()
Skapat av
Gondolen
Tillagning
- Ciselera en apelsincest (skär ut en lång sträng med ciseleringsjärn).
"Rätt eller fel, vem vet, men vi brukar ha en apelsincest med i drinken" säger Jakob, Gondolens barmästare. - Häll några droppar Angostura på en sockerbit. Lägg den i glaset.
- Häll på cognac. Lägg i apelsincesten.
- Häll försiktigt på champagne.
Sockret kan ge en explotionsartad effekt.
Kockens kommentar
The "Champagne Cocktail" är en klassisk champagnedrink känd redan av författaren Mark Twain (1835-1910), som skrev charaden i två akter "A champagne cocktail and a catastrophe".
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz."
Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar
Liknande recept som Champagne Cocktail
-
The Royal Wedding Cocktail
En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.
-
Kir Royal & Kir Imperial
Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?
Royal = med svart vinbärslikör.
Imperial = med hallonlikör. -
My Maj Bellini
En gulgrön variant av originalet Bellini.
Passande på "aftnar"? -
Champagne Cocktail
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.
-
Pearfect Punch
Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.
-
Scropino
En söt-sur läskande välkomstdrink.
-
Jordgubbsscropino
En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.
-
Grapewine punch
Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.
-
Blackberry Beast
Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.
-
Blue Velvet
Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.