
Jordgubbsscropino
En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.
Ingredienser
Jordgubbssorbet 1.0 kula
Jordgubbsvodka 1.5 cl
Jordgubbslikör 1.5 cl
Mousserat torrt vin 10.0 cl
![]()
Skapat av
Cat Bar
Tillagning
- Lägg glass, vodka och likör i en blender. Mixa till jämn smet.
- Häll upp i champagneglas.
Fyll upp med mousserande vin.
Rör om försiktigt.
Kockens kommentar
Här har vi tagit den citronsmakande italienska klassikern Scropino och gjort en somrig och försvenskad jordgubbsvariant. Använd de bär och den glass du får tag i och den bassprit du har hemma. Nu blev det jordgubbar - men hallon, blåbär eller björnbär går lika bra. Till de två senare föreslår vi t.ex. svartvinbärsvodka. Enjoy!
Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar
Liknande recept som Jordgubbsscropino
-
The Royal Wedding Cocktail
En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.
-
Kir Royal & Kir Imperial
Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?
Royal = med svart vinbärslikör.
Imperial = med hallonlikör. -
My Maj Bellini
En gulgrön variant av originalet Bellini.
Passande på "aftnar"? -
Champagne Cocktail
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.
-
Pearfect Punch
Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.
-
Scropino
En söt-sur läskande välkomstdrink.
-
Jordgubbsscropino
En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.
-
Grapewine punch
Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.
-
Blackberry Beast
Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.
-
Blue Velvet
Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.