Blackberry Beast

Blackberry Beast

Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Absinthe

3.5 

cl

Björnbärslikör

1.5 

cl

Myntablad

7.0 

styck

Björnbär färska

6.0 

styck

Blåbärspuré

2.0 

cl

eller

 

 

Blåbärssylt

 

 

Råsocker

3.0 

cl

Tranbärsjuice

3.0 

cl

Champagne kall

10.0 

cl

Krossad is

 

 

Iskuber

 

 

Highballglas >

 

 

Cocktailshaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

  1. Lägg björnbär, mynta, råsocker i shaker.
    Mudla (mosa).

  2. Tillsätt övriga ingredienser och iskuber, utom champagnen. Skaka.

  3. Sila upp i glas.
    Tillsätt krossad is till 2/3-delar av glaset.
    Fyll upp med champagne.
    Rör om försiktigt.
    Toppa upp med krossad is.

  4. Garnera med björnbär och mynta.

Kockens kommentar

Komplicerad drink, värt besväret!
Är man lat låter man Niklas i baren på Brasserie Godot Stockholm, blanda drinken.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar

Liknande recept som Blackberry Beast

  • Recept på The Royal Wedding Cocktail

    The Royal Wedding Cocktail

    En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.

  • Recept på Kir Royal & Kir Imperial

    Kir Royal & Kir Imperial

    Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?

    Royal = med svart vinbärslikör.
    Imperial = med hallonlikör.

  • Recept på My Maj Bellini

    My Maj Bellini

    En gulgrön variant av originalet Bellini.
    Passande på "aftnar"?

  • Recept på Champagne Cocktail

    Champagne Cocktail

    "Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.

  • Recept på Pearfect Punch

    Pearfect Punch

    Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.

  • Recept på Scropino

    Scropino

    En söt-sur läskande välkomstdrink.

  • Recept på Jordgubbsscropino

    Jordgubbsscropino

    En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.

  • Recept på Grapewine punch

    Grapewine punch

    Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.

  • Recept på Blackberry Beast

    Blackberry Beast

    Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.

  • Recept på Blue Velvet

    Blue Velvet

    Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.