Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 471

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1886 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sjötunga filé 600.0 gram 29%
Matfett till stekning 2.0 msk 10%
Sås:
Gul lök 0.5 styck 1%
Vatten 2.5 dl 0%
Fiskfond koncentrerad 1.5 msk 3%
Smör kallt 75.0 gram 29%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 28%
Sugar snaps 200.0 gram 4%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och finhacka lök. Ansa bönor. Finhacka persilja.
- Skala och koka potatis.
- Sås: Hetta upp matfett i en kastrull på medelhög värme. Fräs löken mjuk och glansig utan att bränna i några minuter. Tillsätt vatten+fond och låt koka upp. Klicka ner kallt smör under stark vispning. Smaksätt med citron och salt. Sila såsen.
- Smöra en ugnsform och lägg i filéerna. Sätt in i ugn cirka 5 min, tills genomkokt. Värm tallrikar i ugnen.
- Koka bönorna i lättsaltat vatten i ett par minuter (tills de är al dente).
- Pressa potatisen med potatispress. Salta lätt. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Receptet är användbart för alla plattfiskar.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Sjötunga i smörsås med pressad potatis
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: