Skärvassaabborre i gräddsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Skärvassaabborre i gräddsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Abborre urtagen

4.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Schalottenlök finhackad

5.0 

msk

Dill finhackad

4.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1992 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 385 gram)

Ingredienser

Visa:

Abborre urtagen 4.0 styck 30%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Schalottenlök finhackad 5.0 msk 1%

Dill finhackad 4.0 msk 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Grädde 2.0 dl 36%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 27%

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Ta bort inälvor och klipp upp abborrarna i ryggen med en sax och dra av skinnet. Skala och finhacka lök, dill och persilja.
  3. Fräs lök i smör i panna på medelvärme tills den är mjuk. Lägg i dill och persilja. Häll på grädde och lägg i abborrarna.
  4. Låt abborrarna puttra i gräddsåsen ett par minuter tills fiskköttet släpper från benet.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar.

Kockens kommentar

Skärvassa = norra Nämndö, Stockholms skärgård.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Skärvassaabborre i gräddsås