Tomatsåser är krossade, mosade eller mixade tomater som smaksatts med kryddor, bladgrönsaker med mera. De kan vara lätt- eller tjockflytande. Mest känd och använd är ketchup (se eget avsnitt). Såsen kan till övervägande del bestå av tomater, eller som del i andra vita eller ljusa såser. Tomatsås eller tomatpuré som smaksättare används till exempel i choronsås (béarnaise med tomatsmak, se dito recept). Tomatsås är oumbärlig till pasta och pizza. Läs mer > Om tomatsåser.
I handeln förekommer färdiglagade tomatsåser, varav "pastasås" och "pizzasås" är vanligast. 
SÅ ANVÄNDS TOMATSÅSER
Tomatsåser används som tillbehör till mat till exempel pasta, i köttfärssåser, gratänger och på pizza.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-10
Läs mer
Recept med Färdiga tomatsåser
Det finns 38 recept med Färdiga tomatsåser
- 
                
                    Minipajer med kryddig färsTid: 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Zucchinipasta med kycklingfärs (LCHF)Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Pizza al papricaTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    NorrlandspizzaTid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabbaTid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Halloween pan pizza i långpannaTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grönpepparpizza med kronärtskockaTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    TunnbrödscastelloTid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pizza marinara, en italiensk klassikerTid: 30 min (+ 12 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Quesadilla med salami och ost (plockmat)Tid: 12 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara