Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 1101

GBR (GI) / port: 89
Recept: 2201 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pizzadeg:
Vetemjöl 500.0 gram 80%
eller 8.3 dl %
Jäst färsk 50.0 gram 2%
Vatten 3.5 dl 0%
Olivolja 2.0 msk 10%
Salt 1.0 tsk 0%
Pålägg:
Pizzasås 8.0 msk 7%
Salami 0%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Så lagas pizza > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pizzadeg: Lös upp jäst i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Blanda och knåda i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i 30-60 minuter under duk.
- Värm ugnen till 250°C.
- Pålägg: Smörj en ugnplåt eller lägg på bakplåtspapper. Hacka skinka, skiva paprika och svamp.
- Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
- Pizza: Gör en plåt i taget. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till plåtstorlek. Lägg den på ugnsplåten. Bred på pizzasås och strö skinka över. Riv rikligt med ost över.
- Figurer: Markera rinkar på degen (~10 cm breda). Gör olika figurer av paprika, svamp och korv alltefter vad fantasin tillåter. Ringla lite olivolja över. Salta och peppra.
- Grädda i ugn cirka 15 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten blivit knaprig. Ta ut och stansa ut rundlar med matringar.
Kockens kommentar
Alternativ kan man göra figuerer efter det att pizzan bakats. Man kan också stansa ut ringar före gräddning. Detta är en klassisk svensk, degig pan pizza. Jämför > American pan pizza.
Alternativ
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Halloween pan pizza i långpanna
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: