Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 256

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1024 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 17%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 38%
Pizzasås 1.5 dl 20%
Blå Castello 100.0 gram 42%
eller annan
Grönmögelost 0%
Kockskolan:
Om tomatsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Bred ut pizzasås och mögelost på tunnbrödsskivorna.
- Sätt in i ugnen cirka 5 minuter tills osten smält och brödet fått lite färg i kanterna.
Kockens kommentar
Castello på italienska = recept. Använt i kulinariskt sammanhang brukar det betyda en uppbyggd, högre maträtt till exempel Torta a Castello. Pizzasås är en tomatsås, läs mer > Om tomatsåser.Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Tunnbrödscastello
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan