Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 311

Kcal / portion: 121

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1938 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 19%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tortilla färdiglagad 4.0 styck 39%
Pizzasås 1.0 dl 7%
Salami 20.0 skivor 36%
Hårdost 100.0 gram 19%
Kockskolan:
Om tacos, tortillas > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skiva korv och ost.
- Bred ut pizzasås på tortillabröd. Lägg på salami och ostskivor.
- Sätt in i ugnen cirka 5 minuter tills osten smält och quesadillan fått fin färg.
- Skär varje quesadilla i 4 bitar.
Kockens kommentar
Quesadilla är en maträtt med mexikanskt ursprung, som närmast kan jämföras med italiensk pizza. Traditionellt rostas tortillas lätt i stekpanna, varefter valfria tillbehör som avokado, ost, skinka, jalapeño eller dylikt fördelas ovanpå och kryddas med tomatsås. Läs mer > Om tomatsåser.
Fler recept inom Plockmat med kött
Liknande recept som Quesadilla med salami och ost (plockmat)
-
Råbiff av oxfilé på pumpernickel (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fikon och prosciutto (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Breasolacarpaccio med parmesan, olja och pinjenötter (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Charketuriplatta (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk chark- och ostbricka (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan