
Minipajer med kryddig färs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4634 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 21%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör kallt 200.0 gram 31%
Vetemjöl 4.5 dl 21%
Vatten kallt 1.5 msk 0%
Små aluminiumformar > 26.0 styck Äts ej
Fyllning:
Kycklingfärs 400.0 gram 10%
Gul lök 0.5 styck 1%
Tomatsås färdig 1.5 dl 2%
Smör till stekning 2.0 msk 4%
Oregano 0%
Timjan 0%
Chiliflingor 0%
Stanning:
Hårdost riven 2.0 dl 6%
Ägg 3.0 styck 4%
Grädde 2.5 dl 19%
Garnering:
Körsbärstomater 13.0 styck 1%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Pajdeg: Blanda snabbt samman degen i matberedare eller för hand. Tumma ut degen i stadiga aluminiumformar. Nagga och ställ in i kyl så länge.
- Fyllning: Skala och hacka lök. Fräs lök mjuk i smör. Tillsätt färs och stek den smulig. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt tomatsås och smaka av med örtkryddor. Låt alltsammans puttra samman i ett par minuter. Låt svalna något.
- Paj: Lägg kycklingfärsröra och riven ost i formarna. Vispa samman äggstanningen. Salta och peppra något och fördela i formarna.
- Grädda i ugnen 20-25 minuter, tills stanningen har fått fin färg.
- Servera: Garnera med halverade körsbärstomater. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Läs mer > Så lagas matpajer.Fler recept inom Kycklingpajer
Liknande recept som Minipajer med kryddig färs
-
Kyckling och broccolifrittata
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingpaj med mozzarella och tomat
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklingpaj med valnötter
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Minipajer med kryddig färs
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingpaj med svamp
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegspaj med currykyckling
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan