Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 821

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3285 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklinglårfilé 500.0 gram 15%
Fänkål 1.0 st stor 3%
Broccoli färsk 1.0 stjälk 1%
Ägg 4.0 styck 8%
Grädde 4.0 dl 44%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Basilika färsk 1.0 kruka 0%
Olivolja till stekning 2.0 msk 7%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 21%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär kycklingen i mindre bitar. Grovhacka basilika. Strimla fänkål. Ansa och skär broccoli i buketter.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i kycklingen och salta och peppra. Stek till kycklingen är genomstekt.
- Blanda i basilika, fänkål och broccoli. Fräs ytterligare några minuter.
- Fördela blandningen i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg, grädde, sambal och salt. Häll över blandningen.
- Grädda i ugn cirka 20 minuter.
Fler recept inom Kycklingpajer
Liknande recept som Kyckling och broccolifrittata
-
Kyckling och broccolifrittata
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingpaj med mozzarella och tomat
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklingpaj med valnötter
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Minipajer med kryddig färs
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingpaj med svamp
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegspaj med currykyckling
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan