Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3158 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 17%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 3.0 dl 20%
Smör normalsaltat 125.0 gram 29%
Vatten 2.5 msk 0%
Fyllning:
Kyckling grillad hel 400.0 gram 19%
Cocktailtomater 12.0 styck 1%
Mozzarelline 12.0 styck 12%
Bladspenat fryst 120.0 gram 1%
Ägg 2.0 styck 4%
Grädde 1.0 dl 11%
Mjölk 1.0 dl 2%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Ställ i kylskåp i 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Kavla ut pajdegen. Klä en pajform eller 4 portionsformar.
- Förgrädda: Baka pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Ta ut och pensla med äggvita.
- Fyllning: Dela tomater. Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Krydda äggstanningen med salt och peppar. Fyll pajskalet med kyckling, tomat, ost och spenat. Häll på stanning.
- Grädda i ugn cirka 20 minuter eller tills den stannat.
Kockens kommentar
Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.Passar till
Fler recept inom Kycklingpajer
Liknande recept som Kycklingpaj med mozzarella och tomat
-
Kyckling och broccolifrittata
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingpaj med mozzarella och tomat
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklingpaj med valnötter
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Minipajer med kryddig färs
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingpaj med svamp
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegspaj med currykyckling
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan