Kycklingpaj med valnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingpaj med valnötter

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

300.0 

gram

Vetemjöl

5.0 

dl

Vatten kallt

1.0 

msk

Äggvita

1.0 

styck

Pajform (22-25 cm) >

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Kycklinglårfilé

1.0 

kilo

Valnötskärnor

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Timjan

1.0 

kruka

Ägg

3.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Västerbotten hårdost

150.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 303

Kcal / portion: 1719

GBR (GI) / port: 7

Recept: 6876 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 23%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 567 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 300.0 gram 32%

Vetemjöl 5.0 dl 15%

Vatten kallt 1.0 msk 0%

Äggvita 1.0 styck 0%

Pajform (22-25 cm) > 1.0 styck Äts ej

 

Fyllning:

Kycklinglårfilé 1.0 kilo 14%

Valnötskärnor 100.0 gram 10%

Gul lök 1.0 styck 1%

Timjan 1.0 kruka 0%

Ägg 3.0 styck 3%

Grädde 3.0 dl 16%

Västerbotten hårdost 150.0 gram 8%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 0%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
  4. Fyllning: Skala och hacka lök. Tärna kyckling. Grovhacka valnötter. Hacka timjan. Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
  5. Fräs lök i smör utan att bränna på medelvärme. Tillsätt kyckling och stek till genomstekt. Fördela kycklingen i pajskalet. Strö över nötter och timjan. Häll över äggstanning.
  6. Grädda i ugnen cirka 30 minuter.  
  7. Servera med en sallad.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Passar till

Proffsets frasiga pajskal

Fler recept inom Kycklingpajer

Liknande recept som Kycklingpaj med valnötter