Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 1
Recept: 294 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gurka 1.0 styck 17%
Vatten 1.5 dl 0%
Ättikssprit 12% 2.0 msk 5%
Strösocker 4.0 msk 77%
Salt 3.0 krm 0%
Vitpeppar 1.0 krm 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Blanda vatten, ättika, salt, socker i en skål.
Vrid ett antal varv över med pepparkvarn. - Skiva gurkan tunt, t.ex. med en osthyvel.
Lägg gurkan i vätskan. Fyll på med vatten för att täcka gurkan. - Finhacka rikligt med persilja och häll över.
- Låt stå minst 1 timme i kylskåp före servering, helst över natt.
Kockens kommentar
Pressgurka är i stort sett detsamma som ovan, men som lagts under press (tyngd).
PASSAR TILL
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Inlagd ättiksgurka
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan