Inlagd ättiksgurka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Inlagd ättiksgurka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gurka

1.0 

styck

Vatten

1.5 

dl

Ättikssprit 12%

2.0 

msk

Strösocker

4.0 

msk

Salt

3.0 

krm

Vitpeppar

1.0 

krm

Persilja finhackad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 1

Recept: 294 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 155 gram)

Ingredienser

Visa:

Gurka 1.0 styck 17%

Vatten 1.5 dl 0%

Ättikssprit 12% 2.0 msk 5%

Strösocker 4.0 msk 77%

Salt 3.0 krm 0%

Vitpeppar 1.0 krm 1%

Persilja finhackad 0%

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Blanda vatten, ättika, salt, socker i en skål.
    Vrid ett antal varv över med pepparkvarn.

  2. Skiva gurkan tunt, t.ex. med en osthyvel.
    Lägg gurkan i vätskan. Fyll på med vatten för att täcka gurkan.

  3. Finhacka rikligt med persilja och häll över.

  4. Låt stå minst 1 timme i kylskåp före servering, helst över natt.

Kockens kommentar

Pressgurka är i stort sett detsamma som ovan, men som lagts under press (tyngd).

PASSAR TILL

Klassisk oxbringa

Sjömansbiff

Alt: Pressgurka

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Inlagd ättiksgurka