Ostron naturelle (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ostron naturelle (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ostron med skal

24.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Schalottenlök

1.0 

st liten

Rödvinsvinäger

4.0 

msk

Lättkryddad korv

4.0 

styck

Mörkt fast bröd

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

 

 

 

Kockskolan:

 

Ostrontallrik >

 

 

Så öppnas ostron >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Nottage Hill Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2

Recept: 965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 176 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostron med skal 24.0 styck 14%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%

 

Tillbehör:

Schalottenlök 1.0 st liten 1%

Rödvinsvinäger 4.0 msk 2%

Lättkryddad korv 4.0 styck 39%

Mörkt fast bröd 4.0 skivor 41%

Smör normalsaltat 0%

 

Kockskolan:

Ostrontallrik > Äts ej

Så öppnas ostron > Äts ej

Tillagning (15 min )

Naturelle: Ostron äts i Sverige färsköppnade, vanligtvis endast med citron som tillbehör.

  • Öppna ostronen och skär citron i klyftor (läs mer > Så öppnas ostron). Servera ett torrt gott vin till.

À la Francaise: I Frankrike serveras ostron oftast även med vinegrett, baguette eller mörkt bröd och gärna en kryddig stekt korv till.

  • Skala och finhacka lök. Häll vinäger i en skål och tillsätt löken. Öppna ostronen och stek korven. Servera.

Kockens kommentar

Svenskar har i allmänhet en överdriven rädsla mot ostron, sannolikt historiskt betingat. Läs mer, klicka på ingrediens > Ostron.

Alternativ

Vaktelostron

Ostronfilé

Heta ostron med avokado

Angels on horseback

Fler recept inom Ostronförrätter ¤

Liknande recept som Ostron naturelle (förrätt)