coarse salt
gros sel, sel brut
sale di massima
grobes Salz
sal gruesa
Grovt salt är koksalt med större partikelkorn. Det finns både grovt stensalt (hushållssalt) och grovt havssalt.
SÅ ANVÄNDS GROVT SALT
Grovt salt används i saltkvarnar och till garnering av mat när man önskar erhålla extra saltkickar, dvs man strör lite salt över en sallad, en maträtt o.d. Ibland lagar man mat på saltbädd i ugn för att inte bränna undersidan av maten, t.ex. vid rostning av kanstanjer. Grovt salt kan i övrigt användas som vanligt salt.
Förvaras torrt i rumstemperatur.
Omvandling: 1 dl = 125 gram. 100 gram = 0,8 dl.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2013-10
Läs mer
Recept med Grovt salt
Det finns 16 recept med Grovt salt
-
Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Carpaccio
Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pretzel, Schwäbische Laugenbrezel - tyska kringlor doppad i lut
Tid: 2 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Escargots de bourgogne (ā l´ail), vitlökssniglar
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Hemkokta havskräftor
Svarighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson