
Carpaccio
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 0
Recept: 643 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Oxfilé skivad 200.0 gram 38%
Grovt salt 0%
Svartpeppar 0%
Limedressing:
Olivolja 0.5 dl 58%
Lime färskpressad 1.0 styck 2%
Garnering:
Lime färskpressad 1.0 styck 2%
Parmesan 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skiva rå oxfilé tunt och lägg upp direkt på tallriken, den skall serveras så (Välj gärna oxfilé från den bredare delen av filén).
- Hyvla parmesanost i tunna skivor och lägg över. Blanda dressingen och häll över. Garnera med limeklyftor och färsk basilika, strö lite grovsalt och nykrossad svartpeppar över.
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Carpaccio
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan