Carpaccio

Carpaccio

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

200.0 

gram

Grovt salt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Limedressing:

 

 

 

Olivolja

0.5 

dl

Lime färskpressad

1.0 

styck

 

Garnering:

 

 

 

Lime färskpressad

1.0 

styck

Parmesan

 

 

Basilika färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 0

Recept: 643 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 17%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 74 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 200.0 gram 38%

Grovt salt 0%

Svartpeppar 0%

 

Limedressing: 

Olivolja 0.5 dl 58%

Lime färskpressad 1.0 styck 2%

 

Garnering: 

Lime färskpressad 1.0 styck 2%

Parmesan 0%

Basilika färsk 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skiva rå oxfilé tunt och lägg upp direkt på tallriken, den skall serveras så (Välj gärna oxfilé från den bredare delen av filén).
  2. Hyvla parmesanost i tunna skivor och lägg över. Blanda dressingen och häll över. Garnera med limeklyftor och färsk basilika, strö lite grovsalt och nykrossad svartpeppar över.

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Carpaccio