Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1132 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kantareller färska 300.0 gram 6%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 46%
Gul lök 0.5 styck 2%
Creme fraiche 1.0 dl 29%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Smör el. margarin 2.0 msk 18%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Stek brödet i panna med smör, eller rosta.
- Ansa och skiva svampen, finhacka löken.
- Stek svampen på medelhög värme i torr panna tills all vätska dunstat bort. Tillsätt smör och löken. Stek några minuter till.
- Tillsätt crème fraiche. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt.
- Fördela svampblandningen på brödet. Garnera med persilja eller annan krydda. Dra några varv med svartpepparkvarn. Servera genast.
Kockens kommentar
Olika sorters svampar kan användas, liksom olika kryddor efter egen smak. Extra gott blir det om man blandar olika sorters svamp.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Varm svampsmörgås
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan