Varm svampsmörgås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varm svampsmörgås

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Kantareller färska

300.0 

gram

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Gul lök

0.5 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Persilja finhackad

2.0 

msk

Salt till smaksättning

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

Smör el. margarin

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1132 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 11%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 142 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 300.0 gram 6%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 46%

Gul lök 0.5 styck 2%

Creme fraiche 1.0 dl 29%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Salt till smaksättning %

Svartpeppar nymald 0%

Smör el. margarin 2.0 msk 18%

Tillagning (10 min )

  1. Stek brödet i panna med smör, eller rosta.
  2. Ansa och skiva svampen, finhacka löken.
  3. Stek svampen på medelhög värme i torr panna tills all vätska dunstat bort. Tillsätt smör och löken. Stek några minuter till.
  4. Tillsätt crème fraiche. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt.
  5. Fördela svampblandningen på brödet. Garnera med persilja eller annan krydda. Dra några varv med svartpepparkvarn. Servera genast.

Kockens kommentar

Olika sorters svampar kan användas, liksom olika kryddor efter egen smak. Extra gott blir det om man blandar olika sorters svamp.

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Varm svampsmörgås