Varm smörgås med stuvade skaldjur

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varm smörgås med stuvade skaldjur

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blåmusslor konserverad

200.0 

gram

Grädde

1.0 

dl

Smör el. margarin

2.0 

msk

Vetemjöl

4.0 

msk

Musselspad

3.0 

dl

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Citronjuice

1.0 

msk

Salt till smaksättning

 

 

Peppar till smaksättning

 

 

Dill till garnering

 

 

 

Alternativ:

 

Räkor skalade

 

 

Havskräftstjärtar kokta

 

 

Krabbkött kokt, rensad

 

 

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1465 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 220 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor konserverad 200.0 gram 15%

Grädde 1.0 dl 25%

Smör el. margarin 2.0 msk 14%

Vetemjöl 4.0 msk 9%

Musselspad 3.0 dl 0%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 35%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Salt till smaksättning %

Peppar till smaksättning 0%

Dill till garnering 0%

 

Alternativ:

Räkor skalade 0%

Havskräftstjärtar kokta 0%

Krabbkött kokt, rensad 0%

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Låt musslorna rinna av, spar spadet. Finhacka dill.
  2. Smält matfett i en kastrull, rör ner mjölet. Späd med musselspad. Koka upp under omröring.
  3. Tillsätt grädde och låt småkoka i 5 minuter. Rör om. Såsen bör vara ganska trögflytande. Reglera med att tillsätta vätska om den är för tjock och matlagningsmjöl om den är för lös. Smaka av med salt, peppar och citron.
  4. Tillsätt musslor och hackad dill. Värm på, men koka inte. Musslor blir sega av för mycket värme.
  5. Rosta bröd. Skär eventuellt bort kanterna för att få en vacker fyrkant.
  6. Fördela den varma stuvningen på brödet. Garnera gärna med hackad dill.

Kockens kommentar

I stället för musslor går det bra med motsvarande mängd rensade räkor, kräftstjärtar, krabbkött e.d.

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Varm smörgås med stuvade skaldjur