Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1465 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blåmusslor konserverad 200.0 gram 15%
Grädde 1.0 dl 25%
Smör el. margarin 2.0 msk 14%
Vetemjöl 4.0 msk 9%
Musselspad 3.0 dl 0%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 35%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Alternativ:
Kockskolan:
Så stuvar man > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Låt musslorna rinna av, spar spadet. Finhacka dill.
- Smält matfett i en kastrull, rör ner mjölet. Späd med musselspad. Koka upp under omröring.
- Tillsätt grädde och låt småkoka i 5 minuter. Rör om. Såsen bör vara ganska trögflytande. Reglera med att tillsätta vätska om den är för tjock och matlagningsmjöl om den är för lös. Smaka av med salt, peppar och citron.
- Tillsätt musslor och hackad dill. Värm på, men koka inte. Musslor blir sega av för mycket värme.
- Rosta bröd. Skär eventuellt bort kanterna för att få en vacker fyrkant.
- Fördela den varma stuvningen på brödet. Garnera gärna med hackad dill.
Kockens kommentar
I stället för musslor går det bra med motsvarande mängd rensade räkor, kräftstjärtar, krabbkött e.d.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Varm smörgås med stuvade skaldjur
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan