Krispsallat

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krispsallat

(frillicesallat )

Engelsk översättning frillice lettuce

Tysk översättning Frillice

Spansk översättning frillice

Krispsallat är en korsning mellan isbergssallat och friséesallat. Bladen är gröna, tjocka och krispiga som isbergssallat, men huvudet är öppet och bladtopparna krusiga liknande frisée.

  • Vikt i butik: Huvud cirka 110 gram.
  • Smak: Smaken är mild, aningen besk och något sötaktig.
  • Alternativ vara: Annan plocksallat eller huvudsallat t.ex. Isberg.
  • Försäljning/säsong: Säljs i handeln till och från hela året.
  • Förvaras i kylskåp 1-8ºC, helst i plastpåse. Hållbar cirka en vecka.

Odla: Krispsallat odlas som andra plocksallater. Läs mer > Odla plocksallat.

Ansa: Sallat skall alltid sköljas väl för att bli av med jord och microorganismer.


SÅ ANVÄNDS KRISPSALLAT


Används som egen sallad eller blandas med andra.

Läs mer

ODLA PLOCKSALLAT

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Recept med Krispsallat

Det finns 3 recept med Krispsallat