frillice lettuce
Frillice
frillice
Krispsallat är en korsning mellan isbergssallat och friséesallat. Bladen är gröna, tjocka och krispiga som isbergssallat, men huvudet är öppet och bladtopparna krusiga liknande frisée.
- Vikt i butik: Huvud cirka 110 gram.
- Smak: Smaken är mild, aningen besk och något sötaktig.
- Alternativ vara: Annan plocksallat eller huvudsallat t.ex. Isberg.
- Försäljning/säsong: Säljs i handeln till och från hela året.
- Förvaras i kylskåp 1-8ºC, helst i plastpåse. Hållbar cirka en vecka.
Odla: Krispsallat odlas som andra plocksallater. Läs mer > Odla plocksallat.
Ansa: Sallat skall alltid sköljas väl för att bli av med jord och microorganismer.
SÅ ANVÄNDS KRISPSALLAT
Används som egen sallad eller blandas med andra.
Läs mer
Recept med Krispsallat
Det finns 3 recept med Krispsallat
-
Cheddarpaj med vintersallad (plockmat)
Tid: 45 min (+ 1 tim 20 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Fruktig smörgåstårta
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare:
-
Club sandwich på surdegsbröd
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan