Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1898 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 50.0 gram 19%
Vetemjöl 2.0 dl 22%
Ägg 1.0 styck 3%
Vatten kallt 1.0 msk 0%
Salt 0.5 krm 0%
Fyllning:
Ägg 2.0 styck 7%
Mjölk 1.5 dl 5%
Salt 0.5 tsk 0%
Peppar 0.5 tsk 0%
Cheddar lagrad 175.0 gram 33%
Sallad:
Rödkål ansad 50.0 gram 1%
Grönsallad 100.0 gram 1%
Lingon 0.7 dl 1%
Olivolja 1.0 msk 6%
Salt 0.5 krm 0%
Peppar 0.5 krm 0%
Tillbehör:
Pajform (~10 cm bred) 4.0 styck %
Skapat av: Blossa
Kock: Markus Aujalay
Tillagning (45 min + 1 tim 20 min )
- Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i portionsformar. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt dem svalna något.
- Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Cheddarpaj med vintersallad (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan