Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 275

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1102 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ramslök 100.0 gram 1%
Potatis 4.0 styck 24%
Schalottenlök 2.0 styck 4%
Smör till stekning 2.0 msk 17%
Vitt vin 1.0 dl 6%
Grönsaksbuljong } 7.0 dl 3%
Grädde 1.0 dl 33%
Tillbehör:
Oststänger } 4.0 styck 11%
Kockskolan:
Om brödstickor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Oststänger: Tillred eventuella egna oststänger i förväg. Se kommentar och separat recept enligt länk nedan.
- Soppa: Skala potatis och schalottenlök, skär i mindre bitar. Låt fräsa (mjuksteka) i smör.
- Häll på vin och buljong. Låt sjuda tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt grädde och låt koka upp.
- Mixa soppan med ramslöken och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Frasiga oststänger kan enkelt tillagas av smördegsplattor och smaksättas på olika sätt. Läs mer > Om brödstickor. Recept och bild från SVT Gomorron, kock Gunilla Hultgren Karell.Ramslök är en art i löksläktet. Växer vild i fuktig skogsmark. Ramslöksbladens smak liknar gräslök, men med tydlig vitlökskaraktär. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Ramslökssoppa med frasiga oststänger
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan