Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 629

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 0
Recept: 380 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 68%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör 50.0 gram 96%
Vitlök 2.0 klyftor 4%
Citron 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Natasha" under bilden. I filmen visas också hur hon kokar krabba.- Smält smör i kastrull.
- Skala och pressa ner vitlök i kastrullen. Låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
Kockens kommentar
Såsen kan också fungera till att pensla skaldjur som grillas. I filmen tillagas ben från snökrabba, en jättekrabba snarlik kungskrabba Läs mer > Om krabbor.Fler recept inom Smörsåser ¤
Liknande recept som Vitlöksdipsmör till skaldjur
-
Skirat smör, klarat smör, beurre clarifié
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brynt smör, beurre noisette (beurre noir)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel citronsmör till stekt fisk
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre blanc Nantais ou Anjou, klassisk fransk ljus fisksås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre citron, smörsås med citron
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre rouge, röd smörsås till stekt kött
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel söt rödvinssmörsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörsås med fiskrom
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan