Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1192 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 7%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 7%
Ingredienser
Chilifrukt färsk 4.0 st stora 4%
Kikärtsmjöl 5.0 dl 81%
Salt 1.0 krm 0%
Bakpulver 0.5 tsk 0%
Ajovan, ajwain 0.5 tsk 0%
Salt 0%
Vatten 0.8 dl 0%
Matolja 1.0 msk 10%
Tillval:
Rismjöl 2.0 msk 4%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Hebbars Kitchen" under bilden.
- Snitta chilifrukten på längden och rensa ut kärnorna.
- Hetta upp frityrolja till 175C-
- Frityrsmet: Blanda väl kikärtsmjöl med rismjöl (ej nödvändigt), ajovan och salt.
- Tillsätt vatten? och blanda till en slät klumpfri tjock smet.
- Hetta upp matolja och tillsätt detta och blanda väl.
- Panera: Doppa chilin i smeten och lät smeten rinna av lite så att lite av chilin blir synlig.
- Fritera: Stek på var sida någon minut eller två tills smeten blivit gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera med god sås eller chutney.
Kockens kommentar
Bhaji (bhajee, bhajji) kallas friterade grönsaker i syd-västra Indien. I norra Indien mer känd som pakora. Det finns många olika varianter med olika grönsaker och smaksättning. Michi = chilipepparfrukt. Vanligt förekommande som "street food" och som snacks på festivaler serverad med någon dippsås.Alternativ
Fler recept inom Friterat grönt
Liknande recept som Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg
-
Friterade panerade grönsaker
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad persilja
Tid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade lökringar, tre varianter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade rotfruktschips (palsternacka, svartrot e.d.)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falafel, vegetariska friterade kikätsbollar
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Akara, nigeriansk fritterad bönmos
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pakora, indisk friterad grönsakssnacks
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Banandumplings, banankroketter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan