Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 287
 
    
                Kcal / portion: 298
 
    
                GBR (GI) / port: 14
Recept: 1192 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 7%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 7%
Ingredienser
Chilifrukt färsk 4.0 st stora 4%
Kikärtsmjöl 5.0 dl 81%
Salt 1.0 krm 0%
Bakpulver 0.5 tsk 0%
Ajovan, ajwain 0.5 tsk 0%
Salt 0%
Vatten 0.8 dl 0%
Matolja 1.0 msk 10%
Tillval:
Rismjöl 2.0 msk 4%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Hebbars Kitchen" under bilden.
- Snitta chilifrukten på längden och rensa ut kärnorna.
- Hetta upp frityrolja till 175C-
- Frityrsmet: Blanda väl kikärtsmjöl med rismjöl (ej nödvändigt), ajovan och salt.
- Tillsätt vatten? och blanda till en slät klumpfri tjock smet.
- Hetta upp matolja och tillsätt detta och blanda väl.
- Panera: Doppa chilin i smeten och lät smeten rinna av lite så att lite av chilin blir synlig.
- Fritera: Stek på var sida någon minut eller två tills smeten blivit gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera med god sås eller chutney.
Kockens kommentar
Bhaji (bhajee, bhajji) kallas friterade grönsaker i syd-västra Indien. I norra Indien mer känd som pakora. Det finns många olika varianter med olika grönsaker och smaksättning. Michi = chilipepparfrukt. Vanligt förekommande som "street food" och som snacks på festivaler serverad med någon dippsås.Alternativ
Fler recept inom Friterat grönt
Liknande recept som Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg
- 
                
                    Friterade panerade grönsakerTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterad persiljaTid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Friterade lökringar, tre varianterTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Friterad svampTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterade rotfruktschips (palsternacka, svartrot e.d.)Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Falafel, vegetariska friterade kikätsbollarSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Akara, nigeriansk fritterad bönmosTid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pakora, indisk friterad grönsakssnacksTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdegTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Banandumplings, banankroketterTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              