Friterade rotfruktschips (palsternacka, svartrot e.d.)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friterade rotfruktschips (palsternacka, svartrot e.d.)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Palsternacka

200.0 

gram

el. annan rotfrukt

 

 

Frityrolja till fritering

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras rotfrukter >

 

 

Fritös >

 

 

Platå (traktörpanna) >

 

 

Hålslev >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 27

GBR (GI) / port: 3

Recept: 106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 34 gram)

Ingredienser

Visa:

Palsternacka 200.0 gram 100%

el. annan rotfrukt 0%

Frityrolja till fritering Äts ej

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras rotfrukter > Äts ej

Fritös > Äts ej

Platå (traktörpanna) > Äts ej

Hålslev > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skiva rotfrukten till exempel med en potatisskalare eller osthyvel. Försök få långa och jämntjocka skivor. Varierar skivornas tjocklek blir de klara olika fort.
  2. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  3. Fritera cirka 1 minut tills skivorna fått lätt brun yta. Fritera lite i taget. Vänd dem gärna i grytan för undersidan bräns något mer.
  4. Ta ur med hålslev eller tång allteftersom de blir klara och låt rinna av på hushållspapper. Lättsalta.

Kockens kommentar

Använd de friterade rotfruktsskivorna som snacks eller som tillbehör och dekoration av mat. Använd av säkerhetsskäl helst en elektrisk fritös eller en ugnstermometer. Har man inte detta sätter man oljan på högsta värmen och testar med en skiva vitt bröd i kastrullen för att se om det fräser. Den skall bli svartbränd på en minut. Börjar oljan sprätta sänker man värmen. Läs mer > Om fritering.

Passar till

Entrecôte salsa verde

Skummig bönsoppa

Fler recept inom Friterat grönt

Liknande recept som Friterade rotfruktschips (palsternacka, svartrot e.d.)