Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Friterad svamp
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 36
Kcal / portion: 14
GBR (GI) / port: 0
Recept: 54 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Svamp 200.0 gram 100%
Salt 0%
Kockskolan:
Om fritering > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras grönsaker > Äts ej
Fritös > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rensa svamp, men skölj den inte. Blöt svamp gör att het olja sprätter. Skär större svamp i bitar.
- Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: När oljan är het, lägg i svampen och fritera den i 3-5 minuter.
- Ta ur svampen med hålslev och salta lätt.
Kockens kommentar
Friterad svamp passar som tillbehör till alla slags kötträtter, men även till annat t.ex. stekt fisk eller på en smörgås. Tänk på att frityroljan är farligt het och kan sprätta. Läs mer > Om fritering.
Passar till
Fler recept inom Friterat grönt
Liknande recept som Friterad svamp
-
Friterade panerade grönsaker
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad persilja
Tid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade lökringar, tre varianter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade rotfruktschips (palsternacka, svartrot e.d.)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falafel, vegetariska friterade kikätsbollar
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Akara, nigeriansk fritterad bönmos
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pakora, indisk friterad grönsakssnacks
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Banandumplings, banankroketter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan