Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svamp

200.0 

gram

Frityrolja till fritering

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fritering >

 

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras grönsaker >

 

 

Fritös >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 14

GBR (GI) / port: 0

Recept: 54 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 38 gram)

Ingredienser

Visa:

Svamp 200.0 gram 100%

Frityrolja till fritering 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om fritering > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Så friteras grönsaker > Äts ej

Fritös > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Rensa svamp, men skölj den inte. Blöt svamp gör att het olja sprätter. Skär större svamp i bitar.
  2. Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  3. Fritera: När oljan är het, lägg i svampen och fritera den i 3-5 minuter.
  4. Ta ur svampen med hålslev och salta lätt.

Kockens kommentar

Friterad svamp passar som tillbehör till alla slags kötträtter, men även till annat t.ex. stekt fisk eller på en smörgås. Tänk på att frityroljan är farligt het och kan sprätta. Läs mer > Om fritering.

Passar till

Stekt spenat

Fler recept inom Friterat grönt

Liknande recept som Friterad svamp