Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 20

Kcal / portion: 16

GBR (GI) / port: 0
Recept: 63 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spenat färsk 350.0 gram 100%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
Kokt spenat
- Koka upp lättsaltat vatten.
Skölj spenaten. Koka i 2-3 min.
(Om spenaten är fryst kan den behöva koka i ytterligare någon minut). - Skölj spenaten hastigt i kallt vatten för att avstanna kokning. Den skall fortfarande vara varm. Låt rinna av.
Tillsätt en klick smör och lite salt.
Stekt spenat
- Färsk babyspenat: Hetta upp en stekpanna med matfett. Lägg ner spenatbladen i pannan och stek ett par minuter under omröring. Salta lätt.
- Djupfryst spenat: Krama ur vätskan och stek sedan spenaten några minuter i matfett. Salta lätt.
Kockens kommentar
Spenat är god och nyttig mat som är rik på C- och A-vitamin samt järn (men inte mer än i andra grönsaker, Karl-Alfred till trots. Spenat passar till många kött- fisk- och äggrätter.
Passar till
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Kokt spenat, stekt spenat
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget