Kalljästa kefir frukostbullar

Foto: Arla ¤

Kalljästa kefir frukostbullar

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 12

Kefir naturell

2.5 

dl

Jäst blå färsk till matbröd

25.0 

gram

Vatten

2.5 

dl

Rågsikt

10.0 

dl

Flingsalt

1.0 

tsk

Pumpakärnor

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om kefir >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 217

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2600 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Kefir naturell 2.5 dl 6%

Jäst blå färsk till matbröd 25.0 gram 1%

Vatten 2.5 dl 0%

Rågsikt 10.0 dl 80%

Flingsalt 1.0 tsk 0%

Pumpakärnor 1.0 dl 13%

 

Kockskolan:

Om kefir > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (45 min + 10 tim )

  1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt kefir och rör tills jästen löst upp sig.
  2. Blanda: Tillsätt vatten, mjöl, salt och pumpakärnor. Spar lite kärnor till garnering. Blanda samman.
  3. Knåda degen, 5 minuter i maskin. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt över natt.
  4. Förvärm ugnen på 25C.
  5. Forma: Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela i antal portionsbröd och rundriv till jämna bollar. Läs mer > Så knådas, rivs deg.
  6. Vila: Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Strö över pumpakärnor. Täck med duk och låt vila i 20 minuter.
  7. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Kockens kommentar

Kefir är en klassisk kaukasisk mjölkdryck liknande filmjölk tillredd på "kefirkärnor" bestående av bakterier och jäst. Anses särskilt hälsosamt. Läs mer > Om kefir. Se recept Kefir hemlagad.

Alternativ

Kefir hemlagad

Ryskt kefirbröd

Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd

Liknande recept som Kalljästa kefir frukostbullar