Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 187

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 19%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 st stora 10%
Strösocker 1.0 dl 25%
Vaniljsocker 1.0 msk 3%
Vispgrädde 2.5 dl 60%
Garneringsalternativ:
Hallon 2.0 dl 2%
Kockskolan:
Så vispas ägg > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (45 min + 3 tim )
- Knäck ägg och lägg gulor och äggvita var för sig i varsin (rostfri) bunke. Hacka Daim om sådan önskas.
- Vispa vitan äggvita till hårt/styvt skum (med raka toppar, läs mer > Så vispas ägg).
- Vispa gulorna med socker luftigt till blekgul färg.
- Vispa grädden fluffig (läs mer > Så vispas grädde).
- Vänd ner grädden, äggvitan och eventuella daimhack med gummiskrapa i bunken med äggulor till jämn smet (läs mer > Så vänder man ner). Häll smeten i en sockerkaksform eller portionsformar. Ställ i frysen minst 3 timmar. Ställ semifreddon i kylskåpet en halvtimme innan servering.
- Garnering: Servera med färska hallon, eller mixa dem och servera som sås till tårtan, eller som topping på portionformarna.
Kockens kommentar
Semifreddo (it. = halvfrusen) kan bestå lite av varje, men består vanligen ägg, socker och grädde. Snarlik andra äggkrämer som till exempel parfait. Läs mer > Om kräm, krämefterrätter.Alternativ
Fler recept inom Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
Liknande recept som Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm
-
Parfait glacé, stillfrusen äggkräm blandat med grädde
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Parfait glacé au café, klassisk kaffeparfait
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hjortronparfait, äggkräm med kakbotten
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Bygårdens frysta mousse med blåbär
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Frusen chokladmousse
Tid: 1 tim (+ 14 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladmoussekupoler med apelsinkräm
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Frusen yoghurttårta med rabarber
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan