Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2011 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 20%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 6%
Vispgrädde 1.5 dl 27%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Citron 0.5 styck 1%
Creme fraiche 2.0 dl 32%
Digestivekex färdig 8.0 styck 28%
Garnering:
Blåbär 3.0 dl 5%
Kockskolan:
Så vispas ägg > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (45 min + 4 tim )
- Dela äggulor från vita i varsina metallskålar. Var noga med att inte få med någon gula i vitan.
- Vispa vitorna till fast skum. Läs mer så vispas ägg.
- Mjukvispa grädden. Läs mer > Så vispas grädde.
- Rör ihop gulor, socker, vaniljsocker, crème fraiche, riven citronskal och pressad citronjuice.
- Vänd ner äggvitor och grädde. Läs mer > Så vänder man ner.
- Krossa kexen och fördela dem i portionsglas. Häll på krämen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
- Servera: Ta fram moussen en halvtimme före servering. Garnera med blåbär.
Kockens kommentar
En fryst luftig mousse blir stabil av frysningen, men skall serveras kall. Läs mer > Om mousse.Alternativ
Fler recept inom Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
Liknande recept som Bygårdens frysta mousse med blåbär
-
Parfait glacé, stillfrusen äggkräm blandat med grädde
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Parfait glacé au café, klassisk kaffeparfait
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hjortronparfait, äggkräm med kakbotten
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Bygårdens frysta mousse med blåbär
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Frusen chokladmousse
Tid: 1 tim (+ 14 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladmoussekupoler med apelsinkräm
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Frusen yoghurttårta med rabarber
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan