Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare

Foto: Film: Arla Parfait glacé ¤

Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vispgrädde

3.0 

dl

Äggula

4.0 

styck

Florsocker

1.0 

dl

Vaniljstång

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om parfait >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 32%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 103 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 3.0 dl 71%

Äggula 4.0 styck 13%

Florsocker 1.0 dl 16%

Vaniljstång 1.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Om parfait > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (20 min + 4 tim )

Se film, klicka på "Arla" under bilden.

  1. Lättvispa grädde.
  2. Dela vaniljstång och skrapa ur innanmätet.
  3. Vispa ägg, florsocker och vanilj i en bunke eller maskin, tills vitt och fluffigt.
  4. Vänd ner vispad grädde försiktigt i äggsmeten.
  5. Häll över i en form, till exempel en brödform. Ställ in i frysen.
  6. Efter 3-4 timmar kan parfaiten serveras som dessert. Har den fryst över natt eller längre behöver smeten tina en stund för att bli skopbar.

Kockens kommentar

Parfait (fr. = perfekt) avser något extra fint, perfekt lagat. Det kan avse olika slags desserter, men oftast är det en kyld eller frusen dessert liknande glass. Arla kallar sitt recept för "hemlagad glass", men det är lite missvisande, för en parfait (Parfait glacé) fryses utan att röras om under frysningen (stillfryses) vilket man gör med glass. Dessutom är en parfait mer fettrik, innehåller mycket grädde. Läs mer > Om).  parfait.

Alternativ

Parfait glacé

Parfait glacé au café

Hjortronparfait

Limeparfait

Fler recept inom Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤

Liknande recept som Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare