Bygårdens frysta mousse med blåbär

Foto: Arla ¤

Bygårdens frysta mousse med blåbär

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Vispgrädde

1.5 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Citron

0.5 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Digestivekex färdig

8.0 

styck

 

Garnering:

 

Blåbär

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så vispas ägg >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2011 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 20%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 198 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 6%

Vispgrädde 1.5 dl 27%

Vaniljsocker 1.0 tsk 1%

Citron 0.5 styck 1%

Creme fraiche 2.0 dl 32%

Digestivekex färdig 8.0 styck 28%

 

Garnering:

Blåbär 3.0 dl 5%

 

Kockskolan:

Så vispas ägg > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Om mousse > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (45 min + 4 tim )

  1. Dela äggulor från vita i varsina metallskålar. Var noga med att inte få med någon gula i vitan. 
  2. Vispa vitorna till fast skum. Läs mer så vispas ägg.
  3. Mjukvispa grädden. Läs mer > Så vispas grädde.
  4. Rör ihop gulor, socker, vaniljsocker, crème fraiche, riven citronskal och pressad citronjuice.
  5. Vänd ner äggvitor och grädde. Läs mer > Så vänder man ner.
  6. Krossa kexen och fördela dem i portionsglas. Häll på krämen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  7. Servera: Ta fram moussen en halvtimme före servering. Garnera med blåbär.

Kockens kommentar

En fryst luftig mousse blir stabil av frysningen, men skall serveras kall. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Frusen chokladmousse

Parfait glacé

Semifreddo

Rabarbertårta, frusen yoghurt

Fler recept inom Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤

Liknande recept som Bygårdens frysta mousse med blåbär