Frusen yoghurttårta med rabarber

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frusen yoghurttårta med rabarber

Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/tårta): 12

Tårtbotten:

 

Mandelmassa färdig

300.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

msk

Citronjuice

2.0 

tsk

Citronskal rivet

 

 

Springform 22-26 cm >

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Rabarber späd primör

3.0 

stjälkar

Strösocker

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Vispgrädde

4.0 

dl

Äggula

5.0 

styck

Äggvita

2.0 

styck

Florsocker

1.0 

dl

Matlagningsyoghurt

1.0 

dl

Marängtoppar

40.0 

styck

 

Garnering:

 

Vit choklad

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château du Juge

Sött vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 308

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 3

Recept: 5187 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 140 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Mandelmassa färdig 300.0 gram 27%

Ägg 3.0 styck 4%

Vetemjöl 2.0 msk 1%

Citronjuice 2.0 tsk 0%

Citronskal rivet 0%

Springform 22-26 cm > 1.0 styck %

 

Fyllning:

Rabarber späd primör 3.0 stjälkar 0%

Strösocker 0.5 dl 4%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 0%

Vispgrädde 4.0 dl 28%

Äggula 5.0 styck 5%

Äggvita 2.0 styck 1%

Florsocker 1.0 dl 5%

Matlagningsyoghurt 1.0 dl 2%

Marängtoppar 40.0 styck 18%

 

Garnering:

Vit choklad 50.0 gram 6%

Tillagning (40 min + 5 tim )

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan fint i en bunke. Riv ner citronskal (endast gult kött, ej vitt). Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt vetemjöl, citronskal och citronjuice.
  3. Smöra en kakform med löstagbar botten. Häll i smeten och baka i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt kallna.
  4. Fyllning: Skala rabarber och skär i bitar. Koka rabarber, strösocker och citronsaft i cirka 5 minuter tills rabarbern mjuknat.
  5. Vispa grädden lätt och ställ i kylskåp.
  6. Vispa äggulor och florsocker till fluffigt skum.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ny skål. Vänd ner grädde, äggvita, yoghurt, rabarber­moset och sist marängerna i äggskummet. Häll upp smeten i kakformen. Frys tårtan i 5 timmar.
  8. Ta ut tårtan. Garnera med riven choklad.

Kockens kommentar

Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminium­kastrull. Visserligen får man en ren kastrull, men också aluminium i maten pga att rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.

Alternativ

Arlas enkla frozen yoghurt

Frusen yoghurttårta med rabarber

Fler recept inom Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤

Liknande recept som Frusen yoghurttårta med rabarber