Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm

Foto: Arla ¤

Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm

Lägg till ingredienser

Små portioner: 8

Ägg

2.0 

st stora

Strösocker

1.0 

dl

Vaniljsocker

1.0 

msk

Vispgrädde

2.5 

dl

 

Garneringsalternativ:

 

Hallon

2.0 

dl

Daim konfekt }

 

 

 

Kockskolan:

 

Så vispas ägg >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 187

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 19%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 69 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 st stora 10%

Strösocker 1.0 dl 25%

Vaniljsocker 1.0 msk 3%

Vispgrädde 2.5 dl 60%

 

Garneringsalternativ:

Hallon 2.0 dl 2%

Daim konfekt } 0%

 

Kockskolan:

Så vispas ägg > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (45 min + 3 tim )

  1. Knäck ägg och lägg gulor och äggvita var för sig i varsin (rostfri) bunke. Hacka Daim om sådan önskas.
  2. Vispa vitan äggvita till hårt/styvt skum (med raka toppar, läs mer > Så vispas ägg).
  3. Vispa gulorna med socker luftigt till blekgul färg.
  4. Vispa grädden fluffig (läs mer > Så vispas grädde).
  5. Vänd ner grädden, äggvitan och eventuella daimhack med gummiskrapa i bunken med äggulor till jämn smet (läs mer > Så vänder man ner). Häll smeten i en sockerkaksform eller portionsformar. Ställ i frysen minst 3 timmar. Ställ semifreddon i kylskåpet en halvtimme innan servering.
  6. Garnering: Servera med färska hallon, eller mixa dem och servera som sås till tårtan, eller som topping på portionformarna.

Kockens kommentar

Semifreddo (it. = halvfrusen) kan bestå lite av varje, men består vanligen ägg, socker och grädde. Snarlik andra äggkrämer som till exempel parfait. Läs mer > Om kräm, krämefterrätter. 

Alternativ

Parfait glacé

Limeparfait

Fryst mousse med blåbär

Rabarbertårta, frusen yoghurt

Fler recept inom Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤

Liknande recept som Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm